Vedbæk Handels & Erhvervsforening

Tekst størrelse
Forside Om foreningen

Email Udskriv PDF

Handelsforeningen i Vedbæk blev i 1978 startet, som en overbygning til en ”julepyntningsklub”, som Åge Hansen, tidligere skomager og skotøjshandler på Vedbæk Stationsvej, havde været initiativtager til.

1. søndag i advent om morgenen samledes repræsentanter fra de handlende i Åge Hansens baglokale for at fordele opgaverne med at pynte byen, dette foregik under indtagelsen af et fælles morgenbord, hvorefter enhver gik til sit for at udfører det pålagte hverv. Efter endt arbejdsindsats samledes man om en lækker frokost, hvor julestemningen blev slået an.

Den 20. november 1977 flyttede Den Danske Bank til Vedbæk og daværende bankbestyrer Hans Ole Kofoed deltog naturligvis således også i ”Julepyntningsklubben” dette år. Her mødte han andre af byens handlende bl.a. Bruno Rasmussen, fra Vedbæk Supermarked, som var beliggende i Hotel Marinas lokaler (nu FAKTA). I foråret 1978 fandt disse to herrer under et møde i banken ud af at ”Julepyntningsklubben” burde fører til en egentlig Handelsforening og de tog initiativ til en stiftende generalforsamling samme år.

På den stiftende generalforsamling valgtes Bruno Rasmussen til formand, og Hans Ole Kofoed, til kasserer desuden blev Åge Hansen, Claus Epe, Vedbæk Radio (nu B&O Center), Knud Jensen, Vedbæk Frugt og Blomster i dag Vedbæk Blomster indvalgt i bestyrelsen.

Handelsforeningens formål var at samle de handlendes interesser omkring byaktiviteter, fælles udadvendte tiltag, o.lign. Dette medførte et større engagement i byens årstidsrelaterede begivenheder, såsom tøndeslagningen omkring Fastelavn, deltagelse i sommerens havnefest, juletræstændingen samt den fælles granpyntning af byen og byfester så som Vikingefesten. Alt sammen har været med til at skabe handelsliv i byen.

Vedbæk har altid været præget af stor individualisme, og der har gennem årene været et skiftende udvalg af forskellige brancher som f.eks. købmand, kiosk, blomsterhandel, radio og tv, glarmester, urmager, slagter, mejeri, bageri, skotøj, parfumeri, frisører og diverse tøjforretninger til børn og voksne m.m. Vedbæk har stadig et rigt handelsliv, selv om vareudbudet til dels har ændret sig fra det mere traditionelle over i de mere luksusbetonede varer, f.eks. gavebutikker, møbelforretninger, eksklusivt tøj til børn og voksne, galleri, og antikviteter.

Vedbæk Handels-og Erhvervsforening arbejder til stadighed på at skabe et velfungerende miljø for sine medlemmer til gavn for et fortsat godt handelsliv i byen.

Ved den årlige generalforsamling den 24. september 2002 ændrede foreningen navn til Vedbæk Handels- & Erhvervsforening for derved at åbne op for medlemskredsen, så den også kom til at omfatte de mere liberale erhverv.

Vedbæk Handels- og Erhvervsforening arbejder til stadighed på at skabe et velfungerende miljø for sine medlemmer til gavn for et fortsat godt handelsliv i byen. Foreningen er også fortsat initiativtager til og tovholder på Juletræstændingen, Fastelavn og Vedbæk Havnedag.

Vedbæk Handels- & Erhvervsforening’s formålsparagraf lyder derfor i dag således:

”Foreningens formål er at arbejde for medlemmernes fælles interesser og for et aktivt handels- og erhvervsliv i Vedbæk.”

Der er ingen kommende aktiviteter/ events i kalenderen.
Vis hele kalenderen